Odaberite jezik:
Nazovite nas na: +385 98 254426 Facebook Instagram

O nama

Stoljetna tradicija obitelji Velan i Anđelini

Vinova loza i vino, stoljećima su dio kulture i života stanovnika središnje istre, pa tako i Velanovog Brijega i obitelji Velan i Anđelini. Područje Velanovog Brijega predstavlja brdo i istoimeno selo smješteno južno od grada Pazina na 470 metara nadmorske visine. Dokazana kvaliteta naših vina spoj je specifične klime, tla, tehnologije, a posebno ljubavi i poštovanja prema lozi. 1924. godine Ciril Velan gradi kuću i obiteljski podrum u kojem se proizvodi vino za vlastite potrebe i za prodaju.

Sade se vinogradi sa raznim sortimentom, a posebno autohtonim sortama: malvazijom, brajdenicom i teranom. Godine 1997. započinje značajno povećanje proizvodnje grožđa i vina, sade se novi vinogradi i proširuje podrum. Danas obrađujemo 65.000 čokota raznog sortimenta, a posebno Malvazije, Chardonnaya, Merlota, Cabernet sauvignona, Syraha te Muškata.

Priznanja za rad i kvalitetu

Predan rad čitave obitelji rezultira proizvodnjom kvalitetnih vina koja u hrvatskoj i svijetu uvijek dobivaju visoka odličja.

Proizvodnja meda i pčelinjih proizvoda

Osim proizvodnje vina kao glavnog proizvoda gospodarstva, proizvodimo i med i ostale pčelinje proizvode. Pčelarstvo također predstavlja desetljećima dugu tradiciju ovog gospodarstva. U proizvodnji meda najviše se ističe bagremov , a u manjoj mjeri i kesten i livadni , ovisno o pašnim prilikama.

Vina Anđelini 2018. - 2023 .Izrada web stranica: Play Digital